Bůček na karamelu je velmi oblíbená večeře ve Vietnamu a musím říct, že se jim vůbec nedivím.
Je to velmi jednoduché a vynikající jídlo.
Zároveň pro ty z vás, co nemají doma rozmanité Asijské přísady i nenáročné.
-
Navíc dobrá zpráva pro lenochy jako jsem já - dělá se to všechno v jednom hrnci :-)
Co budete potřebovat:
1 kg vepřového boku s kůží
rostlinný olej
1 lžička kokosového karamelu (lze vynechat)
2 lžíce cukru krupice
3 stroužky česneku
1 větší šalotka
2 lžíce rybí omáčky
pepř
300ml kokosové vody ( NE mléko! )
5 vajec vařených natvrdo
Nejprve si dejte vařit vejce a poté naložte maso. To se nechá cca 30 minut odležet v lednici.
-
Maso zvolte raději méně prorostlé a nebo lze zvolit i zadní koleno. Každopádně nechte na mase i kůži. Nakrájejte širší plátky 3x3x1.5 cm
Vložte do misky, kam přidáte nasekaný česnek, šalotku, malou lžičku kokosového karamelu, rybí omáčku a pepř.
Dobře promačkejte, ať se každý kousek krásně obalí a dejte do lednice.
V mezičase si oloupejte vařená vejce a můžete dát vařit rýži, která bude jako příloha. Zda bude jasmínová a nebo basmati je vcelku jedno. Záleží, kterou máte raději.
V hrnci na troše oleje si nechte zkaramelizovat cukr. Jakmile má krásně hnědou barvu, tak přidejte odležené maso orestujte ho.
Vložte oloupaná vejce a zalijte kokosovou vodou, kterou doplňte horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste do změknutí.
-
Po uvaření ochutnejte a pokud se vám to zdá málo slané a nebo nevýrazné, přidejte ještě rybí omáčku.
Kokosový karamel cca 45,-
Kokosová voda cca 42,- v Albertu
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat