úterý 24. května 2016

Gnocchi pomodoro s mozzarellou a bylinkami


( 4 porce )

500g bramborového těsta
1 plechovka pasírovaných rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
1 stonek řapíkatého celeru
1 menší mrkev
1 dcl bílého vína
bazalka, rozmarýn, tymián
2 sýry mozzarella v nálevu
30 g sýru parmazán
sůl, pepř
olivový olej


Na italských receptech miluju kromě toho, že jsou rychlé, lehké do žaludku a téměř vždy zdravé, tak hlavně že se v nich používá víno a já jako kuchař můžu upíjet ;-)
Proto si dobře rozmyslete, zda budete vařit z krabičáku, proto že přeci na té trošce se to nepozná. A nebo si dopřejete něco lepšího a láhev si u jídla s chutí dopijete.
Já jsem kuchař alkoholik a na dobré vínečko si potrpím. Navíc co by se dalo od Moraváka čekat, že ?
-
Otevřete tedy láhev, nalijte si skleničku a začněte vařit !
Klasický Italský trojboj (cibuli, řapíkatý celer a mrkev) si nakrájejte na drobné kostičky a česnek na plátky.
Na olivovém oleji je orestujte dosklovata. Přidejte odrhnutý rozmarýn s tymiánem a
vše podlijte vínem. Nechte odpařit a mezi tím si otevřete plechovku s rajčaty. Když máte hotovo, tak k zelenině dejte i rajčata a lžičku cukru. Nechte na mírném plamínku několik minut probublávat. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Gnocchi můžete vyrobit doma , nebo koupit těsto v sáčku. To ale výhradně doporučuji značku Amylon. Tam opravdu brambory jsou. No a poslední možnost je, že chnocchi prostě koupíte už hotové a jen je uvaříte.


Všechny tři varianty jsou v pořádku a pokud je nebudete dělat celé sama doma, tak to rozhodně nebude znamenat, že jste špatná kuchařka.
Já je ráda dělám domácí, ale třeba tak jako dnes prostě nebyl čas vařit brambory, čekat až vychladnou a pak strouhat a patlat a patlat.
-
Omáčku smíchejte s gnocchi a přendejte do zapékací misky. Poklaďte plátky mozzarelly, bazalkou a hoblinkami parmazánu.


Zapékejte na 200°C dokud nebude sýr na povrchu chytat barvu.
Jídlo by mělo zůstat šťavnaté a sýr krásně tahavý.


K jídlu určitě dopijte onu láhev vína a hlavně ...


dobrou chuť  !  

Žádné komentáře:

Okomentovat