Stránky

čtvrtek 21. dubna 2016

Jahodové Cupcakes



( 12 ks )



Na Cupcakes:

1 hrnek krupicového cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
2 bílky (vejce "L")
1/4 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli 
1/4 hrnku jogurtu ( řecký 10%)
3/4 hrnku mléka
2 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň:

1 hrnek nasekaných čerstvých jahod
1/3 hrnku cukru
2 lžíce škrobu
troška vody

Na krém:

250 ml  šlehačky (33%)
3 lžíce cukr moučka
1 ztužovač šlehačky

Na ozdobení:

půlky jahod
dortové želé
mátový cukr



Troubu si předehřejte na 180°C .
V malé misce si rozpusťte máslo. Pokud budete mít originál odměrku na Cupcakes tak vám bude stačit půl kostky másla.
Pokud nemáte, tak vám pomůže tato báječná TABULKA.
-
K máslu přidejte cukr, bílky a šlehejte do pěny.
Potom zašlehejte jogurt a valinku. Opatrně metličkou vmíchejte prosátou mouku, kterou jste promíchali s kyp.práškem a sodou.

Přilijte i mléko a zpracujte ve velmi hladké těsto.
-
Plech na muffiny si vyložte papírovými košíčky a nebo pokud nemáte plech použijte silikonové formičky .
Do formiček dejte těsto jen do 3/4 . Počítejte s tím, že Cupcakes ještě nabudou do výšky.



Pečte v troubě zhruba 15-20 minut. Píchněte špejlí do nejvyššího místa a pokud se těsto na špejli nelepí, tak je upečeno.
Nechte dostatečně vychladnout a připravte si jahodovou náplň.


Jahody si můžete pokrájet na kostičky a nebo jednoduše rozmačkat s cukrem.
Dejte je do rendlíku a zahřejte. V trošce vody rozmíchejte škrob a vmíchejte.
Směs téměř okamžitě zhoustne a vy ji necháte vychladnout.


Jakmile jsou Cupcakes vychladlé, tak pomocí odjadřovače na jablka
vydloubnete střed Cupcakes . Do tohoto místa potom dáte lžíci jahodové náplně.


Pokud je potřeba, tak si horní špičku Cupcakes trošku seřízněte, aby vám šlehačka krásně držela tvar.
Vychlazenou šlehačku si smíchejte s cukrem a ztužovačem. Pomocí el. šlehače vyšlehejte tuhou šlehačku a zdobícím pytlíkem jí ozdobte naplněné košíčky.
-
Dozdobit můžete jahodou a mátovým cukrem.
Pro delší efekt čerstvé jahody ji můžete namočit do dortového želé.
Mátový cukr si vyrobíte jednoduše z čerstvé máty a hrubého cukru v hmoždíři.
Poté nechte jen ve slabé vrstvě volně uschnout .


Dobrou chuť  !


Žádné komentáře:

Okomentovat